Epi talu

“See talukoht sai alguse 1984. aastal, mil hakkasime siia ehitama oma kodu,” jutustab talu sünnilugu perenaine Inge Uulits. Inge on alates 1988. aastast tegelenud erinevate väikeste ettevõtetega, kuid suuremad muutused toimusid 2000. aastal, kui Inge naasis EPI tallu ja alustas taluettevõtlusega. Koduse ettevõtmise alustamisele aitas kaasa ka see, et Inge on õppinud Tallinna Tehnikaülikoolis konserveerimise tehnoloogia erialal ja omandanud insener-tehnoloogi kvalifikatsiooni. Pärast ülikooli lõpetamist suunati teda Muhu Kalatööstusesse keemik-bakterioloogiks, kust saadud kogemusi peab perenaine suurepärasteks eeldusteks taluettevõtlusel.

EPI talu tootevalikust leiab nii ketšupeid, moose kui teesid. “Ketšupeid ja moose on kumbagi 7 erinevat sorti, lisaks on valikus uued juustumoosid, mis on klientide poolt väga hästi vastu võetud,” selgitab tootevalikut Inge. Ka leiab sortimendist 18 erinevat sorti teesid. “Kõik maitsed ja ideed sünnivad iseenda katsetuste läbi, poti ääres mekkides, ” selgitab perenaine naeratades. 

Kõik EPI talu tooted on puhas käsitöö ja ehtsal puupliidil tehtud ning neile ei ole lisatud mingisuguseid lisaaineid, kuna perenaise Inge jaoks on kõige olulisem kvaliteet. Ta ei tahaks, et inimesed sööks midagi sellist, mis on tervisele kahjulik – kas siis kasvanud-kasvatatud keemiliste väetiste või tõrjevahenditega või igasugu lisaainetest pungil. Perenaise suur soov on teha sellist talutoitu, mis oleks täiesti puhas ja naturaalne, aga ka maitseks hästi.

Ehtsa talutoidu märki on EPI talu tooted kandnud umbes aasta. “Märk on kindlasti aidanud rohkem turustada. Tänu sellele märgile saime Selveri laatadele ning ka muude kampaaniatega on lihtsam. EPI talu tooteid leiab: Rimide “Talu toidab” osakonna lettidelt, Solarisest, Kaubamajast, Pärnu Port Arturist, Tartus Eedeni ja Lõunakeskuse Maksimarketist ning lisaks veel mõnest väiksemast poest ning muidugi kohalikust Saarte Sahvrist ja Rae ning Liiva Konsumist. “Oleme liitunud ka Saare OTT’iga ja muidugi kohapealt talust saab alati kogu valiku,” kinnitab perenaine.

Kõige kiirem aeg on talu jaoks oktoobrist poole detsembrini, siis tuleb head-paremat jõuluperioodiks teha. Suvekuudel on talus ka abiline, rohkem kahjuks ei võimalda abilist palgata. Perenaine usub, et tuleb leida oma nišš ja teha kõike suure kirega, küll siis ka ettevõtmised õnnestuvad.

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru