Siberi Sammar

 

Mis on Sammar? Sammar sai alguse Siberist eestlaste külast Ülem-Suetukist. Aastakümneid kujundatud traditsioonilised retseptid on antud edasi põlvest-põlve ja nüüd ühendatuna tänapäevase tehnoloogia ning teadmistega, on valminud tõelised maitseelamused, mida saame ka teiega nüüd jagada.

KUIDAS SÜNDIS SAMMAR? 

1850. aastal küüditati meie pere Siberisse, Ülem-Suetuki. Kui rahvas külla jõudis, oli keegi seal ennist lõket teinud ja maas vedelesid söetükid – sellest tulenes küla nimi Suetuk. Meie peres jõudis esimesena külla meie vana vana vanaisa – Jüri Kuidem.

Koheselt hakkas pihta samaka ajamine. Esmalt siiski enda tarbeks ja ravimiteks. Kui ravimitest jäi üle, siis tarbiti jooki pulmades ja muudel pidustustel. See tähendas muide seda, et iga seal sündinud inimene sündis juba samakas veres. 

Algul aeti samakat vilja ja kartuli peal ja alles hiljem tuli suhkur. Põua ajal aitasid ka kommid, präänikud, küpsised ja kõik muu magus. 

Iga põlvkonnaga on retsepte ja tehnikaid täiustatud.

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru