Eesti restoranidesse jõudis Eesti mahe kitsejuust

Kolosti talu
Pressiteade

 

Kolotsi talul on hea meel teatada, et  14. veebruaril 2020 omistati talu juustutootmisele mahetunnustus.  See on samm edasi selleks, et restoranidel tekkiks suurem võimalus oma menüü kasvõi osaliselt mahedaks muuta.  

26. novembril, eelmisel aastal, toimus Tartus mahekonverents, mille üheks teemaks oli mahetoitlustamise edendamine.  On loodud  lihtsustatud nõudmised toitlustusasutustele, et soodustada maheda tooraine kasutamist.  Kuid toitlustajad toovad vähese kasutuse põhjuseks mahetooraine raske kättesaadavuse ja selle, et suurem osa mahetoodete pakkujatest on keskendunud  jaeturule.  Hetkel puudus restoranidel üldse võimalus kasutada mahedaid  kodumaiseid laagerdunud kitsejuustusid ja hallitusjuuste. Kolotsi talu tootmine on suunatud ainult HoReCa sektorile ja seega  aitame neid proleeme leevendada.

Loodame, et ökomärk toodetel  aitab restoranidel  mahemenüüsid koostada ja seeläbi jõuba puhas toit ka rohkemate inimesteni.

Kolotsi talu tegeleb kitsekasvatuse ja käsitööjuustude tootmisega alates 2012. aastast. Talus valmistatakse omanäolisi ja tugevamaitselisi laagerdunud juustusid, millega varustatakse eklusiivselt HoReCa sektorit. Kolotsi talu klientide hulgas on tipprestoranid, s.h. mitmed konkursi “Hõbelusikas” 2018 ja 2019 aasta laureaadid.

Atesteeritud mahe loomakasvatus on talus olnud juba aastast 2014. Mahetunnustuse saavutamine ka piima töötlemisele on osa talu majandamise põhimõtetest. See on Kolotsi talu panus keskkonnasäästlikumasse majandamisse ja kariloomade heaolu tagamisse.  

 

Lisainfo:
Mart ja Merle Leibur
merle@kolotsitalu.ee
Tel. +372 5333 8895

www.kolotsitalu.ee 

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru