2019. a Eesti parim talutoit on Kasekunsti tume kasesiirup

EestimaaTalupidajateKeskliitkorraldassel aastal jubaneljandatkordaparimatalutoidukonkurssi, milleeesmärkoli tõstaesilekohalikkutalutoitujatunnustadataluniketööd. 13-liikmelinežüriivalisparimatestparimadväljaligi90 talutooteseast. Selle aasta parimaks talutoiduks osutus Kasekunsti mahe tume kasesiirup.

 

ETKLijuhiKerliAtsisõnulonääretulttore, etvõistlusestvõttisosa rekordarv talutooteid. Näiteks juustude kategoorias võistles omavahel21 toodet: valikusoliderinevadkõvadjapehmedjuustud, hallitus- ningpraejuustud. „Kindlastiontalunikelesuureksmotivaatorikskavõistlusepeaauhind, 1500-euroneturundustugi, millesisulepitaksekokkuvõitjasoovijavajaduste kohaselt. Sellineauhindannabväiketalunikelevajalikutõukeomatoodetesuuremakstutvustamiseksjatootearenduseks,“ kinnitabAts. Ta lisab, et kuigi eelneval kolmel aastal on parima talutoidu tiitliga pärjatud just piimatooteid, valmistatakse tänapäeva talutootmistes veel palju muudki. „On äärmiselt tore, et selle aasta võitjaks on just innovaatiline toode, kasesiirup. Kasekunst on oma tootearenduses väga eesrindlik, lisaks on toodetel ka pilkupüüdvad pakendid, mis väärivad igati tunnustamist,“ kinnitab Ats.

 

  1. aastaparimtalutoitselgitativäljakaheksaserinevaskategoorias. Kategooriate võitjateks osutusid:
  • Parimpiimatoode2019 – mango-lambapiimajogurt (MännikuPiimalambad)
  • Parimtalujuust2019 – AndreGrandOld2017 (AndreJuustufarm)
  • Parimpagaritoode2019 – rukkiteraleib(KaarliTalukaup)
  • Parimliha-/valgutoode2019 – suitsutatudvutimunadanšoovises (Põhja-EestiVutifarm)
  • Parimmaius2019 – Andrejuustušoks2017 (AndreJuustufarm)
  • Parimtervisetoode2019 – mahetumekasesiirup (Kasekunst)
  • Parimjook2019 – kasemahlkanepijaingveriga (BirchLagoon)
  • Parimlisand2019 – Piestaõunastroop (PiestaKuusikarutalu)

Talutoiduhindamiskomisjonikuulusidtoidublogijad, tunnustatudkokad, ajakirjanikud, ministeeriumiesindaja, turunduseksperdid ja muusik. Nende seas olid näiteks ajakirjanikud Lia Virkus ja Teele Teder, kokad Janno Lepik ning Angelica Udeküll, toidublogijad Tuuli Mathisen ja Ragne Värk jt.

 

Eelmisel, 2018. aastal sai parima talutoidu tiitli Männiku lambapiimajogurt. 2017. aasta parim talutoit oli Andre Juustufarmi juust GRAND OLD, 2016. aastal võttis võidu Pajumäe talu mahekeefir.

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru