Retseptid

Tõsiselt toekas võileib maasuitsusingi, krõbeda praejuustu ja rukkileivaga. Seltsiks tatraõie jäätee

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2

12 koostisosa

1

Mõnikord on aga vaja toitev eine kaasa haarata, et matkal või metsas üks korralik kõhutäis ära süüa. Sellisteks puhkudeks sobib hästi ehtsa rukkileiva vahele sätitud toekas maasuitsusink, krõbeda koorikuga ja rammus praejuust, seltsiks praemuna, veidi sinepit ning kõrvale mõnusalt mahedamaitseline tatraõie jäätee. Kõlab nagu täiuslik eine, mis?

Kuumuta pannil veidi õli ja prae keskmisel kuumusel esmalt praejuustu seni, kuni see on kuldse kooriku saanud. Tõsta juust pannilt ja löö pannile muna. Prae, kuni muna on soovitud küpsusastmes. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pannilt. 

Määri matkaleivale sinepit. Aseta peale salatiroheline ja säti sellele toekas maasuitsusingiviil. Singile tõsta praejuustu ja sinna peale muna. Puista üle värske hakitud tilliga ja tõsta võileivale teine pool peale. Juurde paku värsket soolakurki. 

Jäätee valmistamiseks lase vesi keema tõusta ja kalla siis tatraõitele. Lase mõne minuti tõmmata, kurna siis teepuru välja. Jahuta teed veidi ning maitsesta siis meega ja lisa mõni sidruniviil. Jahuta täielikult. Serveerides võid lisada mõne jääkuubiku.

1 Kaarli talu rukkijahust matkaleib

Rammus viil Rebaseonu maasuitsusinki

1–2 sl Rebaseonu sinepit

Paar viilu Sepa talu praejuustu

Salatirohelist

Õli praadimiseks 

Soola ja pipart

Värsket tilli

 

Tatraõie jäätee:

1 sl Tõrvaaugu talu tatraõieteed

3 dl vett

Mett maitse järgi

Sidruniviile

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru