Retseptid

Toorjuustukook kanepiseemnepõhjaga

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2

18 koostisosa

Kanepiseemnepõhjaga toorjuustukook on hea näide sellest, kui lihtne on head asja valmistada, kui on olemas kvaliteetne tooraine. Selles retseptis ongi kasutatud 100% kodumaist toorainet. Eriti põnevaks teeb koogi see, et koogipõhjale on lisatud kanepiseemneid, mis annavad väga huvitava krõmpsukuse ja kergelt soolaka maitse, tasakaalustades koogi magusust. 

Lisaks toorjuustule on täidisesse lisatud ka apelsinikoort ja Vana Tallinna likööri, mis annavad koogile mõnusalt tugeva intensiivsuse ning hapuka maitsenüansi. Kuna kook on ise päris intensiivne ja magus, siis soovitan koogi kõrvale juua ühe tassi kanget espressot. 😉

Valmista kõigepealt koogipõhi. Selle jaoks purusta küpsised. Uhmerda kanepiseemned väiksemaks. Sulata või vedelaks ning sega see küpsisepuru ja kanepiseemnete hulka. Riivi juurde apelsinikoor ja lisa veidike meresoola. Sega kõik omavahel ühtlaseks massiks ja suru küpsetuspaberiga kaetud 18 cm läbimõõduga koogivormi. Lase koogipõhjal külmikus pool tundi taheneda. Täidise jaoks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, Vana Tallinna liköör ja apelsinikoor. Paisuta želatiin külmas vees. Vahusta 250 ml vahukoort vanillisuhkruga tugevaks vahuks. Kuumuta 150 ml vahukoort 75 kraadini ja lisa juurde paisutatud želatiinilehed. Sega, kuni želatiin on sulanud. Seejärel jahuta želatiinimass 30 kraadini ja lisa toorjuustukreemi hulka. Sega ühtlaseks massiks. Viimasena lisa vahustatud vahukoor ja sega õrnalt spaatliga toorjuustukreemi hulka. Vala toorjuustukreem koogivormi. Lase koogil üleöö külmkapis hanguda. Glasuuri valmistamiseks riivi apelsinidelt koor ja pressi mahl. Karamelliseeri pannil suhkur, lisa apelsinimahl, apelsinikoor, Vana Tallinn ja sool. Kuumuta, kuni segu muutub veidi paksemaks. Seejärel lisa või ja sega läbi ning pane jahtuma. 

Serveerimisel nirista koogile glasuuri ja lisa hapukaid marju.

Põhi:
125 g digestiivküpsiseid
50 g 82% võid
15 g 
Sativa röstitud kanepiseemneid
1 apelsini koor
Näpuotsaga soola

Täidis:
800 g toorjuustu
400 ml vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
125 g tuhksuhkrut
75 ml Vana Tallinna likööri
4 želatiinilehte
1 apelsinikoor

Glasuur:
2 apelsini mahl
1 apelsini koor
150 ml Vana Tallinna likööri
100 g suhkrut
1 g soola
50 g 82% võid

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru