Retseptid

Tomati-kitsejuustupirukas tatrajahust põhjal

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2

12 koostisosa

6

Suveküpsed magusad tomatid ja kitsejuust on taevalik kooslus. Sellest ei väsi vist kunagi ja suve jooksul ei õnnestu sellest ka isu täis süüa. Siin pirukas saavad selle maitseduo põhirolli kandjad kitsejuust ja tomat kokku toortatrajahust pirukapõhjal, mistõttu on pirukas ka oluliselt tervislikum kui tavalisest nisujahust valmistatud küpsetis. Muuhulgas on see ka gluteenivaba. Kitsejuustutäidise sisse läheb maitserikas Kolotsi rohelise pipraga kitsejuust ja kreemisust aitab lisada Nopri küüslauguvõie. Tulemuseks on tõeliselt värvikirev suvine pirukas, mis iga laua uhkuseks.

Siin pirukas saavad kokku Tõrvaaugu talu mahe toortatrajahu, Karmeli ülimalt tervislik ja põneva maitsega tudraõli, Nopri küüslauguvõie ning Kolotsi talu kitsejuust. Kõik väga maitsvad ning hoole ja armastusega valmistatud avastamist väärt tooted!

Töötle köögikombainis või näppude vahel tükeldatud või, tatrajahu, sool ja muna kõik ühtlaseks, kuni tainas kokku hakkab. Kui tainas jääb liiga pude, lisa veidi vett. Suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Torka kahvliga põhja sisse mõni auk, et küpsedes õhk välja pääseks. Küpseta 180–200 kraadi juures ca10 minutit. Tõsta välja ja jahuta veidi. 

Täidise jaoks sega küüslauguvõie riivitud kitsejuustuga. Maitsesta hakitud värskete ürtide ning vajadusel soola ja pipraga. Määri saadud võie eelküpsetatud pirukapõhjale. Lao sinna peale viilutatud tomateid. Nirista tomatitele tudraõli, jahvata peale soola ja pipart ning puista veidi värskeid ürte. Küpseta 180–200 kraadi juures ca25–30 minutit, kuni pirukas hakkab pealt kergelt pruunistuma. Tõsta ahjust ja jahuta veidi. Serveeri koos rohelise salatiga või iseseisva roana. 

Pirukapõhi:

100 g võid

2,5 dl Tõrvaaugu toortatrajahu

1 muna

0,5 tl soola

Vajadusel veidi vett

 

Täidis:

2 pakki ehk 250 g Nopri küüslauguvõiet

100 g Kolotsi kitsejuustu rohelise pipraga, riivituna

1 suur või paar keskmise suurusega punast tomatit

1 suur või paar keskmise suurusega kollast tomatit

Hakitud värsket punet ja tüümiani

Karmeli tudraõli

Soola ja pipart

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru