Retseptid

Sibulapirukas kaerajahust põhjal

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2

12 koostisosa

8

Kes vähegi sibulat armastab, armastab kindlasti ka sibulapirukaid. Küpsedes magusamaitseliseks ja suisa karamelliseks muutuv sibul koos rammusa juustuga on meeliülendav ning tõeliselt hõrk kooslus. Selle sibulapiruka retsepti idee on pärit Peipsiveerelt ning tegemist on väga lihtsa ja samas hästi kokkukõlavate maitsetega pirukaga. Pirukapõhjal on tavaline nisujahu asendatud Kaarli talu täisterakaerajahuga, mis lisab pirukale veel maalähedust ja on valgest nisujahust oluliselt tervisesõbralikum valik. Sibula ega juustuga ei tasu aga selle piruka puhul koonerdada, eriti kui juustuks on Andre farmi imemaitsev kodumaine rammus täidlane juust.

Vaatamata lihtsatele ja justkui igapäevasena näivatele koostisosadele on lõpptulemusena valmiv pirukas hästi maitsev ning rikkalik. See sobib nii külalistele pakkumiseks kui ka pühapäevaseks pisut pidulikumaks roaks. Oma roll on siin kindlasti ka võrratult maitsvatel talutoodetel – täisterakaerajahu, Andre farmi tuntud ja tunnustatud juust ning Nopri talu puhta maitsega koor hoolitsevad selle eest, et maitsed oleks puhtad ja tooraine täisväärtuslik.

Pirukapõhja jaoks haki külm või koos jahu ja soolaga. Lisa muna ja hapukoor, sega läbi ning vormi tainas palliks. Aseta vähemalt 30 minutiks jahedasse. Tõsta tainas külmast välja ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud ca24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. 

Vahepeal võid valmistada täidise. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli, lisa veidi võid ning hauta sibulaid õli ja või segus 15­–20 minutit, kuni sibul on kergelt kuldne. Maitsesta soola ja pipraga ning jahuta segu. 

Klopi lahti munad, sega koore ja hautatud sibulaga. Maitsesta soola, pipra ja värske tüümianiga. Kalla segu tainale. Lisa riivitud juust ja laota see ühtlase kihina sibulate peale. Küpseta pirukat 180–200 kraadi juures ca35–45 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldpruun ja sisu kalgendunud. Serveerides lisa pirukale veel värsket tüümiani.

Pirukapõhi:

2,5 dl kaerajahu

75 g võid

3 sl hapukoort

1 muna

Soola

 

Pirukatäidis: 

500 g sibulaid, poolratastena

2 muna

1 dl Nopri kohvikoort

100 g Andre farmi juustu, riivituna

Õli ja võid praadimiseks

Soola ja pipart

Tüümiani

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru