Retseptid

Rukkileib

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2

6 koostisosa

Rukkileiva tegemine pole sugugi nii raske, kui see esialgu tundub. Kuigi tõsi, juuretisega rukkileiva valmistamiseks on vaja aega varuda kordades rohkem kui pärmiga tehes. Selles retseptis on rukkileib tehtud pärmi baasil, tänu sellele valmib see umbes 3,5 tunniga, mis on leiva kohta väga lühike aeg. Tulemuseks saame väga maitsva leiva. Ainus erinevus juuretiseleivaga võrreldes on see, et leival puudub hapukas maitse ja see on värvilt veidike heledam. Retseptis on kasutatud ülikvaliteetset Kaarli talu rukkijahu ja täisteranisujahu.

Sega omavahel vesi, pärm ja sool. Teises kausis sega jahud. Lisa pärmi-veesegu jahude hulka ja sõtku sellest ühtlane tainas. Kata kauss rätikuga ja kergita tainast umbes 3 tundi.

Seejärel sõtku tainas uuesti läbi, vormi sellest ovaalne päts ja kergita veel 1–2 tundi.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

300 g Kaarli talu rukkitäisterajahu
200 g täisteranisujahu
10 g kuivpärmi
20 g musta toiduvärvi
350 ml vett
10 g soola

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru