Valmistamine:
8 koostisosa
4
Puhta ja eheda maitsega praejuust on maitsev niisamutigi, aga eriti hõrgu koosluse saab siis, kui sinna seltsi sättida veel magusaid kirsstomateid, mida omakorda maitsestatud tibakese kodumaise õunaäädikaga ning viimistletud magushapuka õunastroopikastmega. Tulemuseks on imemaitsev suviselt kirev ja pisut magusa alatooniga salat. Õunastroop on kindlasti avastamist väärt põnev toode, mis aitab roogadele lisada magushaput ja täidlast nüanssi. Sobib kasutada sarnaseltpalsamiäädika kastmega ja sobitada juustude ning lihaga, aga ka magustoitude ja küpsetistega. Karmeli külmpressi-tudraõli on aga hea kodumaine asendus sissetoodud oliiviõlile, olles ühtaegu nii hästi teadlik ja tervisesõbralik valik kui ka mõnusat kergelt pähklist maitsenüanssi lisav põneva maitsega õli.
Kalla õli kaussi, lisa õunaäädikas ja õunastroop ning sega läbi. Tõsta saadud segu sisse praejuustutükid ja sega nii, et tükid oleksid ühtlaselt kastmega kaetud. Kuumuta pannil veidi õli ja prae juustu mõlemalt poolt, kuni see on kuldne. Tõsta juust pannilt. Lisa kirsstomatid õunaäädika-stroopimarinaadile ja sega läbi. Lisa pannile vajadusel veel veidi õli ja kuumuta siis kirsstomatid kiirelt läbi. Sega salatiroheline tibakese õliga läbi ja laota serveerimisvaagnale. Tõsta sinna peale praetud juust ja juustu juurde läbikuumutatud kirsstomatid. Maitsesta soola, pipra ja värske punega ning nirista peale veel veidi õunastroopi.
Koostisosad: