Valmistamine:
20 min
11 koostisosa
2
Küpsetatud juurseller on suurepärane õhtusöögiidee. Selle valmistamine on lihtne, kuid nõuab veidi aega. Kui õhtusöögiplaan on paigas, siis saad juurselleri juba varem küpsema panna ja samal ajal muude asjadega tegeleda. Teiste komponentide valmistamine käib kiirelt. Juurselleripüree valmib kõigest 5 minutiga ja kastmele kulub kuni 20 minutit.
Juurselleripüree on mõnusalt maitserikas tänu võrratule Andre Grand Old juustule – imeline kooslus kahest suurepärasest toorainest! Juurde on serveeritud vadakukastet, mis on hetkel üks minu lemmikkastmeid, mõnusalt magus-hapukas. Imeline! Kui ainult taimsest õhtusöögist ei piisa, siis soovitan juurde valmistada näiteks lõhet. Lõhe, vadak, till ja juurseller sobivad omavahel suurepäraselt!
Kõigepealt küpseta juurseller valmis. Selleks kuumuta ahi 200 kraadini ja pane pestud juurseller kaheks tunniks ahju. Samal ajal valmista vadakukaste. Kuumuta esmalt potis keefirit nii kaua, kuni piimavalk eraldub. Kurna vadak läbi sõela teise potti ja redutseeri poole võrra alla. Lisa vadakule koor, kuumuta paar minutit ning maitsesta soola ja suhkruga.
Tilliõli valmistamiseks pane blenderisse tilli ja rapsiõli. Püreesta suurel kiirusel ühtlaseks massiks. Lase masinal paar minutit töötada. Kurna segu läbi marli ja hoiusta õli fooliumiga kaetud pritspudelis.
Juurselleripüree tegemiseks lõika juursellerilt pealmine osa maha ja koori sisu välja. Pane sisu blenderisse, lisa koor ja Andre Farmi Grand Old juust. Püreesta ühtlaseks massiks ja maitsesta segu soolaga. Pane segu pritskotti. Täida tühjaks tehtud juurseller püreega, lisa vadakukaste ja tilliõli. Ja nii lihtne see ongi! Head katsetamist!
Koostisosad:
Küpsetatud juurseller:
1 juurseller
Juurselleripüree:
Küpsetatud juurselleri sisu (130 g)
100 g vahukoort
100 g Andre Farmi Grand Old juustu
Meresoola
Vadakukaste:
500 g keefiri
150 g vahukoort
Pruuni suhkrut
Meresoola
Tilliõli:
50 g tilli
300 ml rapsiõli