Retseptid

Külmsupp hapupiima või keefiriga. Kuuma ilma leevenduseks

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2

14 koostisosa

4

Külmad supid on kuumal ajal igati päeva päästjateks, aidates lõunasöögimure lihtsa vaevaga lahendada. Lisaks on tegemist hästi maitsvate ja samas kõhtu mitte koormavate kausitäitega, mille söömise järel jõuad soovi korral veel meres ujumistiirugi teha. Värske suvine kodumaine kraam vajab ju vähe. Natuke tagasihoidlikku maitsestamist ja puhtad õiged maitsed teevad oma töö juba ise. 

Siia supi sisse saab edukalt ära kasutada näiteks eelmisest päevast järele jäänud keedetud kartulid. Õigupoolest jääbki supp mõnusam, kui kartul ei ole värskelt keedetud. Samuti sobib supi sisse sättida pisut värsket soolakurki, mis ehk paar päeva liiga kauaks purki seisma jäänud. Hapukas kurk aitab supile just õiget maitselisa anda ja mõnus on supi sisse korraga lisada nii värsket kui ka soolakurki. Tummist maitseb aitab aga lisada suitsuse mekiga suitsukanafilee, mille asemel võid kasutada ka lihtsalt suitsusinki. Supileemeks on Nopri talu hapupiim, mida võib soovi korral mulliveega parajaks timmida. Võid aga teha ka paksu tummise supi ja mullivee hoopis lisamata jätta. Juurde sobib aga krõbistada Kaarli talu valmiskujul müüdavast seemnekrõbuskijahust tehtud krõbedaid õhukesi näkileibasid. Nii saadki tulemuseks igati suvise ja maitsva söögikorra, mis aitab kuumal päeval veidi jahutust leida ja loomulikult ka kõhtu täita. 

Supi valmistamiseks sega kõik supi koostisaosad. Maitsesta soola, pipra, mädarõika ja suhkruga. Lisa nii supi sisse kui ka peale ohtralt maitserohelist. Kui tahad vedelamat suppi, sega juurde veidi mullivett, see aitab suppi kergemaks muuta ja lisab pisut kihisevat olemist. Hoia suppi kuni serveerimiseni külmas. Hea oleks supil enne serveerimist paar tundi seista lasta, et maitsed seguneksid.

Rukki-seemnekrõbuskite jaoks sega rukki-seemnekrõbuski jahu vee ja rapsiõliga. Jäta umbes 10–15 minutiks seisma ja laota siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale teine küpsetuspaber ja määri käte abil kahe küpsetuspaberi vahel tainas ühtlase õhukese kihina ahjuplaadile laiali. Küpseta 180 kraadi juures ca20 minutit, kuni plaaditäis on kenasti krõbedaks küpsenud. Tõsta ahjuplaadilt jahutusrestile ja murra siis vaba käega parajateks tükkideks. 

1 l Nopri hapupiima (võid asendada ka keefiri või petiga)
1 Rebaseonu suitsutatud kanafilee, hakituna 
2–3 keedetud kartulit, hakituna
3 keedetud muna, koorituna ja hakituna
4–5 redist, hakituna
1 väike värske kurk, hakituna
1–2 värsket soolakurki, hakituna
Ohtralt maitserohelist (tilli, rohelist sibulat, murulauku, peterselli)
1 sl mädarõigast (soovi korral) või sinepit
Soola ja pipart, soovi korral ka suhkrut 
Mullivett lahjendamiseks, soovi korral

Rukki-seemnekrõbuskid (1 ahjuplaaditäis):
0,5 pakki ehk 210 g Kaarli talu rukki-seemnekrõbuskite jahu
1,5 dl vett
2 sl rapsiõli

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru