Valmistamine:
11 koostisosa
4
Kooreses kastmes pastaroog ei jäta vist kedagi külmaks. Eriti siis, kui kokku saavad parajalt suitsuse maitsega ja mahlane Rebaseonu suitsukanafilee, Nopri kreemine ja külluslik vahukoor ning suvikõrvits ja kirsstomatid. Lihtne ja samas suurepäraselt toimiv kooslus, mis maitseb ühtmoodi hästi nii väikestele kui ka suurtele. Toekust ja tummisust aitab aga lisada Andre Prima juust, mis annab roale ideaalse viimistluse.
Alusta kastme tegemist sellest, et kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa sinna tükeldatud küüslauk ja suvikõrvits ning kuumuta kergelt läbi. Lisa pannile vein, kuumuta mõne minuti ja lisa koor. Lase keema tõsta ning lisa siis tükeldatud suitsukana ja kirsstomatid. Kuumuta pastakaste läbi, maitsesta soola, pipra ja väiksemaks rebitud basiilikulehtedega.
Kastme valmistamise ajal pane vesi keema, lisa sool ja keeda pastat vastavalt pakil kirjas olevale juhisele. Kui tahad al dente pastat, siis minut vähem kui pakile märgitud.
Kui pasta on keenud, kurna see ja sega pastakastmega. Aseta taldrikule ja puista peale Andre Prima juustulaaste ning mõni värske basiilikuleht. Viimistle veel paari keeru musta pipraga ja serveeri kohe.
Koostisosad:
300 g pastat (nt tagliatelle, pappardelle, spagetid vm)
2–3 küüslauguküünt
300 g suvikõrvitsat, tükeldatuna
1 dl valget veini
200 g Rebaseonu suitsutatud kanafileed, tükeldatuna
200 g kirsstomateid, tükeldatuna
200 ml Nopri vahukoort
50 g Andre Prima juustu, laastudena või riivituna
Hakitud värsket basiilikut
Õli
Soola ja pipart