Retseptid

Kohevad õunapannkoogid jogurti ja speltajahuga

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2

10 koostisosa

4

Kes siis pannkooke ei armastaks! Pühapäevahommikud ilma pannkookideta on poolikud ja kindlasti ei pea pannkooke ka ainult pühapäeval tegema. Need mahlased ja kohevad õunapannkoogid on nii mõnus suutäis, et sobivad väga hästi ka argipäeva. Eriti nüüd, kui kodumaised õunad ootavad erinevaid ideid, kuidas neid toiduks kasutada. Meie peres söödi hommikusöögist taldrikule alles jäänud pannkoogid lihtsalt möödaminnes ära ilma igasuguse moosi ja lisandita. Vahustatud munavalge annab kookidele mõnusa kohevuse, õun aga hapukasmagusa mahlakuse.

Kasutasin siin retseptis Männiku Piimalambatalu jogurtit, mis sai ühtlasi 2018. aasta parima talutoidu tiitli ning mis on paks, rammus ja hästi puhta koorese maitsega. Kui seda aga käepärast ei ole (mis on suhteliselt tõenäoline, kuna poest seda lambapiimajogurtit paraku ei õnnestu saada), siis sobib hästi ka paksem Kreeka jogurt. Moosi asemel kasutasin Piesta Kuusikaru õunastroopi, mis on hapukasmagus intensiivse õunamaitsega väga mõnus kaste, minu üks lemmikavastusi viimasel aastal. Kel huvi aga lambapiimatooteid katsetada, võib otse taluga ühendust võtta. Luureandmetele tuginedes on võimalik neid tooteid ka laupäeva hommikuti Viimsi taluturult leida.

Vahusta kausis munakollased koos suhkruga. Lisa jahu (soovitatavalt sõelutuna), riivitud õunad, jogurt, sool, kaneel ja kardemon. Sega kõik läbi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega taina hulka segu alt üles tõstes. Ära liiga aktiivselt sega, muidu langeb munavalgevaht alla. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veidi jahu, ja kui liiga paks, lisa veidi jogurtit. Tainas peaks olema selline paksemapoolne ja mitte laiali valguv. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja tõsta pannile supilusikatäie kaupa tainast. Vajuta lusikatäis veidi lamedamaks ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Serveerides puista peale tuhksuhkrut ja paku juurde kas õunastroopi või muud meelepärast moosi. Kõige paremini sobib hapukasmagus kaste või moos. Pannkoogid on parimad soojalt, aga väga mõnusad ka jahtunult.

4 muna, valge ja kollane eraldatud
2 sl rafineerimata roosuhkrut
3 dl speltajahu
3 keskmise suurusega õuna, koorituna ja riivituna
2 dl paksemat jogurtit (mina kasutasin piimalammaste jogurtit, sobib ka Kreeka jogurt)
Näpuotsaga soola
1 tl kaneeli
1/2 tl kardemoni
Tuhksuhkrut viimistlemiseks
Õli praadimiseks

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru