Retseptid

Kaneeline šokolaadikook ja õunajäätis

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2
<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2

23 koostisosa

Dessert koosneb kaneelisest šokolaadikoogist, õunajäätisest, mis on valmistatud Piesta talu õunamahlast, ja jõhvikatest. Kook on sarnane Prantsuse šokolaadikoogile, kuid sinna on lisatud veel ploome, mis annavad omakorda jõuluhõngu juurde. Intensiivse maitsega õunajäätis on üks selle roa huvitavamaid komponente – iga amps tekitab sinus veel suurema jõulutunde. Kolmandaks komponendiks on jõhvikad, mis tasakaalustavad oma hapukusega seda magusat ning väga intensiivset koogi ja jäätise kooslust.

Kõigepealt valmista šokolaadikook. Selleks kaalu kastrulisse või, suhkur ja šokolaad. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni kõik on ühtlaseks massiks sulanud. Lisa juurde kuivatatud ploomid ja püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Seejärel lisa ükshaaval munad. Viimasena sõelu tainasse 1 sl jahu ja sega ühtlaseks massiks. Vala tainas silindrikujulistesse silikoonvormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Jahuta koogid maha ja eemalda vormidest.

Toorjuustukreemi jaoks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur ja kaneel. Vahusta 150 ml vahukoort suhkrutega tugevaks vahuks.

Paisuta želatiini väikeses kausis 5 minutit, seejärel lisa see 100 ml vahukoorele ja kuumuta 50 kraadini, kuni želatiin on lahustunud. Jahuta koore-želatiinisegu 10 kraadini, siis sega see toorjuustukreemi hulka. Viimasena lisa toorjuustukreemi hulka vahustatud vahukoor. Täida silikoonvormid veerandi jagu toorjuustukreemiga, järgmisena lisa pooleks lõigatud koogi ülemine pool, siis uuesti toorjuustukreem, järgmisena koogi alumine osa ja viimasena jälle kreem. Tõmba pealmine osa spaatliga ühtlaseks. Pane koogid sügavkülma, kuni nad on täiesti ära hangunud ja sa saad need ilusti vormidest kätte. Õunajäätise tegemiseks kaalu kastrulisse õunamahl, apelsinimahl, sidrunimahl, glükoosisiirup, kaneelipulk, kaneel, aniis ja kardemon ning kuumuta 81 kraadini. Seejärel jahuta maha ja lase külmikus 1 tund seista. Kurna segu läbi sõela ja marli. Pane jäätisesegu jäätisemasinasse ja külmuta valmimiseni.

Serveeri kooki õunajäätise ja jõhvikatega. Head katsetamist!

 

Kaneeline šokolaadikook:
200 g võid
150 g suhkrut
100 g ploome
200 g 70% tumedat šokolaadi
4 muna
1 sl jahu

Kaneeli-toorjuustukreem:
400 g toorjuustu
30 g tuhksuhkrut
1 tl kaneeli
150 ml 35% vahukoort
100 ml 35% vahukoort
1 tl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 g želatiinipulbrit + 14 g külma vett

Õunajäätis:
650 g Piesta õunamahla
100 g apelsinimahla
1 sidruni mahl
150 g glükoosisiirupit
1 kaneelipulk
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
2 aniisitähte

Lisandiks:
Jõhvikaid

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru