Retseptid

Astelpaju-karamellidessert

<br />
<b>Warning</b>:  Illegal string offset 'alt' in <b>/data03/virt47525/domeenid/www.talutoit.ee/htdocs/wp-content/themes/www/single-recipe.php</b> on line <b>36</b><br />
2

12 koostisosa

Astelpaju-karamellidessert on suurepärane kombinatsioon headest maitsetest ja kvaliteetsest toorainest. Desserdi põhiliseks komponendiks on imehea astelpaju erineval kujul. Mina tegin astelpajust astelpajugeeli. Minna Sahver on valmistanud sellest suurepärase marmelaadi, mis on tõesti tasemel. Mõnusalt pehme ja suus sulav, mitte üldsegi nii kummine nagu marmelaadid enamasti. Lisaks on tunda tugevat astelpajumaitset, mille üle on mul tõsiselt hea meel.

Kõigepealt valmista toorjuustu-karamellikreem. Selleks kuumuta pannil suhkur, kuni tekib karamell. Lisa juurde toasoe vahukoor ja või ning sega ühtlaseks massiks. Viimasena lisa toorjuust ja tükeldatud astelpajumarmelaad ning sega ühtlaseks. Lase toorjuustumassil jahtuda kuni 4 kraadini.

Astelpajugeeli jaoks kaalu kastrulisse astelpajumahl, suhkur ja agar-agar. Kuumuta keemiseni ja keeda 2 minutit. Seejärel jahuta see kõrgete äärtega ahjuplaadil maha. Kui astelpaju on ära tarretunud, siis kraabi segu väiksesse anumasse, kus on mugav seda saumikseriga püreestada. Vajadusel suru püreestatud mass läbi sõela, et saada eriti kreemine konsistents. Pane segu pritskotti ja hoiusta kuni serveerimiseni.

Vanillivahu jaoks kuumuta potis piim koos suhkrutega. Teises kausis sega omavahel munakollased. Vala kuum piim munakollaste hulka, ise samal ajal pidevalt segades. Seejärel

vala segu tagasi potti ja kuumuta ning vispelda, kuni tekib tugev vaht.

Serveeri desserti meelepäraste lisanditega. Kes aga väga kaua köögis kokata ei viitsi, võib seda pakkuda ka ainult marjadega. Igal juhul toimib suurepäraselt!

Toorjuustu-karamellikreem:
100 g suhkrut
200 ml 35% vahukoort
50 g 82% võid
200 g toorjuustu
50 g Minna astelpajumarmelaadi

Astelpajugeel:
200 g astelpajumahla
30 g suhkrut
2 g agar-agarit

Vanillivaht:
250 g piima
40 g suhkrut
5 g vanillisuhkrut
4 munakollast

Lisandiks:
Besee, maasikad, kollased ploomid,astelpajumarjad, küpsetatud valge šokolaad

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru