Sigwar OÜ

Sigwar OÜ on asutatud aastal 1993. Firma põhineb eestimaisel kapitalil, omanikud ja juhatuse liikmed on isa ja poeg Kaido ja Margo Jäger.  Teisigi pereliikmeid on Sigwaris tööl kas põhikohaga, hooajaliselt või läbi erinevate projektide. Lisaks anname tööd lähivaldade ja –linnade elanikele, keda kokku on üle 40-ne.

Sigwar asub ja tegutseb Ida-Virumaal Lüganuse vallas, oleme maakonnas ainuke tegutsev lihatöötlemise ettevõte. Meie põhitegevusaladeks on teraviljakasvatus, seakasvatus, liha töötlemine ja turustus. Panustame olemasoleva hoidmisele, tootluse efektiivsemale arendamisele, püüame säilitada toodangu kõrget kvaliteeti, kuna teeme algusest lõpuni kõik ise- oleme osa lühikesest ja läbipaistvast tarneahelast.

TERAVILJAKASVATUS. Meil on üle 800 hektari haritavat põllumaad, millest osa on rendimaa. Enamus põldudest asub Lüganuse kihelkonnas maalilisel mereäärsel pinnasel, endise AA mõisa aladel, mis legendi järgi oli olnud vanasti mereröövlite loss. Ümbruskonda kutsuti Människõrbeks, kus mereröövlid eksitanud öösiti tuledega laevu ja riisunud varandusi… Võib olla selle põneva ajaloo pärast on Sigwari paepealsed maad pankrannikul hõredalt asustatud ja annavad visalt saaki.

Oma seakarjale kasvatame peamiselt talinisu ja otra, millest teeme oma jõusöödatehases väärtuslikku sööta. Müügiks kasvatame enamasti hernest ja rapsi, meil on oma teraviljakuivati ja viljapunkrid hoiustamiseks. Igal aastal oleme uuendanud ja investeerinud oma tehnikaparki, kus tänaseks on lisaks kombainile ka märkimisväärne kogus traktoreid ja muud kvaliteetset põllutöötehnikat. Põlluharimine on kõige jätkusuutlikum tegevus praeguses situatsioonis.

SEAKASVATUS. Seakarja suurus on üle 3000, olulisel kohal on tõuaretus ja täisväärtusliku eluperioodi pakkumine, heaolu tagamine. Kaasajastame pidevalt oma sigalaid, automatiseerime ja renoveerime olemasolevat. Sigwar söödab ja kasvatab oma sigu nii, et need oleksid rõõmsad ja rahulolevad, ainult sel moel on võimalik saada toorainena stressivaba liha. Kuna kasvatame sigadele ise sööta, siis tänu kvaliteetsele söödateraviljale on sealiha toorainena kõrge kvaliteediga, mis tagab meile lihatoodete erilisuse, hea kvaliteedi ja hõrgu maitse. Väärindame ise omakasvatatud sealiha.

LIHATÖÖSTUS. Mis on Sigwari liha- ja vorstitoodete saladus, kuidas teha head vorsti? Meil on tavaks öelda, et meie vorstitegu saab juba põllult alguse. Olulisim on valida õigesti liha ja muu tooraine. Selles osas me eksida ei saa, kuna kasvatame kogu tooraine ise, ka sööda, millest saab hea sealiha alguse. Vortide retseptid on vanad ja klassikalised, vajamineva veiseliha ostame sisse ainult Virumaa farmidest ja talunikelt. Meil on oma tapamaja ja lihalõikustsehh, samuti singi- ja vorstitootmistsehhid.

Teiseks saladuseks on see, et me ei lisa oma vorstidesse mehhaaniliselt kondistatud kana- ega kalkunimassi. Ka ei kasuta me külmutatud ega välismaise päritoluga liha. Meie vorstidesse läheb ainult kodumaine tooraine!

Kolmandaks- meie liha- ja vorstitoodetele annavad naturaalse meki sissetöötatud retseptuur, sool, pipar, küüslauk, sibul ja maitseainete segud. Lisaaineid kasutame vaid nii vähe, et toodangul oleks ilus kaubanduslik välimus, kirgas värv ja selge maitse. Seepärast on ka meie toodete säilivusajad lühikesed, et nad on LÄBINISTI NATURAALSED!

Termiline töötlemine toimub mitmes etapis, elusa lepahalu puuga, mis on pärit meie enda erametsast. Oma ja ehtne lepasuits annabki meie toodetele naturaalse värvi, maitse, hea lõhna ja selge värvi ja nii pikeneb vorstitoodete loomulik säilivusaeg. Meie singid ja vorstid on enamasti kõik käsitöötoodang. Igale Sigwari tootele annab lisaväärtuse inimkäe puudutus.

Pakume nii värsket liha kui vorsti- ja lihatooteid Sigwari kaubamärgi all, Ida-Virus ja Tallinnas Nõmme turul läbi oma müügikohtade. Meie klientideks on nii tipprestoranid kui lasteaiad, põhiklient on ikka tavainimene, kes väärtustab kohalikku toodangut ja peab lugu heast maitsest. Meie tooted kannavad mitmeid tunnustusi: Pääsukesemärki, Šašlõkivorst on „Aasta grillvorst 2019“ Eesti Grilliliidu kohtunike hinnangul, Täissuitsuvorst Moskva sai Oma Maitse 2021 konkursil võidu kahes kategoorias- parim Eesti toode ja parim külm lihatoode. Me ei pakenda oma tooteid, hoiame keskkonda.

Sigwari missiooniks on maaelu edendamine. Oleme jätkuvas arengus stabiilne tööandja. Tegutseme tulevikuinvesteeringute nimel, tõestamaks täisväärtusliku elu võimalikkust maal. Meie uusim projekt on „Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamine“, mille raames tegeleme intensiivselt nii enda kui koostööpartnerite toodangu reklaami, turustamise ja rahva harimisega. Lühidalt- KOHALIK TOIT PÄÄSTAB MAAILMA ja Sigwaril on au olla osa maailmapäästmisest ja panustada sellesse.

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru