Põldotsa Talu

Põldotsa talu viib teid ajas tagasi, nagu läheks maale vanaema-vanaisa juurde

Kui mõelda Põldotsa talust, siis esimene asi, mis meelde tuleb, on hubane Eesti maakodu mitte tüüpiline turismitalu. Meie maakodu on ehe Eesti talu, kus on kõik vajalik olemas nagu saun ja tiik, õunapuud ja marjapõõsad, lõkkease ja heinamaa, palju ruumi ja vabadust.

Vanast tallist on tehtud koosoleku-peoruum. Siin saab läbi viia pidusööke, koolitusi ja koosolekuid.  Mittetavapärane koosoleku keskkond avardab mõttelendu nii osalejatel kui korraldajatel.

Magamine nagu ikka vanasti vanaema-vanaisa juures. Päris heinaküüni meil pole aga tube on nii üksikutele kui kamba peale, õuepealses hütis ja talli katuse alla, talutare teisel korrusel ja vanast aidast ning puukuurist tehtud magamiskambrites.

Põldotsa talu asub Lihula lähedal umbes sajakonna kilomeetri kaugusel Tallinnast.

Põldotsa talu pakub teile

Kõike, mida ühel hubasel ja kodusel maakodul on pakkuda. Ja natuke enamat.

KOOSOLEKU-PEORUUM

Vanast tallist on ehitatud koosoleku-peoruum, kuhu mahub 30 – 40 inimest kolme laua taha istuma. Talli kütab hubaseks kamin ja pliit.

KÖÖK JA TOITLUSTAMINE

Talumajas on suur köök, kus saab toitu valmistada või lihtsalt istuda ja vestelda ning kohvi nautida. Köögis on olemas kõik vajalik toiduvalmistamiseks ja serveerimiseks.

Grillimiseks on meil korralik grillahi, mida saab kasutada ka välipliidina, söegrillina, suitsu- ja barbeque ahjuna.

Valmistame külalistele eelnevalt kokkulepitud menüü või jätame selle üllatuseks. Mõistagi saavad külalised ka ise toitu valmistada – kõik vajalik selleks on olemas. Soovi korral saate kutsuda oma koka või katering teenuse.

TUALETT JA PESEMISVÕIMALUSED

Talumajas on korralik WC ja dušširuum, kus on pesumasin ja kuivati, kui peaks tekkima vajadus oma riideid pesta. 
Saunamajas on dušš, kus saab käia ka siis, kui sauna pole köetud. Lisaks on õues üks kuivkäimla.

ELUTUBA

Talu köögi kõrval on elutuba, kus saab vaadata televiisorit ja nautida kaminatuld ning olla vaiksemalt omaette või lobiseda pererahvaga.

MAGAMISE VÕIMALUSED:

1. Talumaja teisel korrusel on suur tuba, kus on neli üheinimesevoodit, ning üks lai kaheinimesevoodi, mida saab vajadusel pooleks tõmmata. Põrandale saab mahutada paar madratsit. Kokku kuus magamise kohtavoodis ja paar – kolm kohta madratsitel.

2. Endise talli, tänase koosoleku-peoruumi teisel korrusel on katusealune tuba kahe laia kaheinimese voodiga. *

3. Neile, kes armastavad privaatsust, on hoovis väike hütt, kunagine suitsusaun, kus isegi elektrit pole. Seal saab lahedasti üksi, aga soovi korral ka kaksi und nautida. Vajadusel saab sinna elektri vedada ja radiaatori paigaldada. *

4. Hüti „2. korrusel“, katuse all saab madratsitel kahekesi põõnata. See on eriti hea neile, kes mäletavad, kui mõnus on magada telgis. Jahedamal ajal võib seal küll pisut kõle hakata, aga eks see oleneb karastatuse astmest ja magamise varustusest. *

5. Talli otsas olevas aidas on sisse seatud magamiskamber, kus on kaheinimese voodi. Seda tuba saab küttakaunis pariisi kaminaga, mis toa ka kõige külmema ilmaga soojaks kütab. Isekeskis kutsume seda tuba Printsessitoaks. *

6. Aida kõrvaltoast, vanast puukuurist on tehtud kamber, kus on kaheinimese voodi. Tegemist on sellise eheda maakuuri magamistoaga, kus pole elektrit, palgid on vanad ja põrand kõver. Kutsume seda Quasimodo toaks. Aida toast tuleb kamina korsten läbi seina ning see aitab tuba soojemaks saada. Vajadusel saab sinna pikendusjuhtmega elektri vedada. *

7. Sellele, kes viimasena magama läheb ja hommikul esimesena kohvi soovib, on voodi talu köögis.

8. Lisaks on meil olemas madratsid, mida saate panna just sinna, kus teile uni kõige parem tundub tulevat.

9. Kes aga soovib oma telgis magada, temale on ruumi nii tiigi ääres kui heinamaal.

Talus on olemas padjad, tekid ja voodipesu, nii et te ei pea neid kaasas kandma.

* Jahedamal ajal räägime eraldi läbi, millised tube saab kasutada. See olene ilmataadi tempudest!

SAUN

Sauna leiliruumi mahub korraga 5 – 6 inimest. Eesruumis mahub lõõgastuma samuti viie kuuekesi. Sauna ees on terrass, kus saab istuda ja saunakuumust jahutada. Ja kui ikka päris kuum on, siis saab hüpata ujumissillalt tiiki.

Soovi korral on võimalik korraldada vihaga löömist (vihtumist) ja saunarituaale. Selleks teeme koostööd elukutselise saunamees-massöör Andres Andreksoniga, kes on seda vägevat ametit pidanud üle seitsme aasta. Täpsemalt saate tema kohta lugeda siit https://junipermassage.eu või näoraamatust https://www.facebook.com/kadakasaun

Sauna lisasoovidest palume ette teatada, et saame vihad korraldada ning muud soovid kokku leppida.

HOOVIALA

Talu hoov on suur ja avar. Seal saab korraldada kõiksugu tegevusi. Meil on olemas lauatennise laud, kettagolfi taldrikud (eraldi rada pole, ent selle saab omal soovil ise rajada). Võimalus on õhupüstolist märki lasta. Olemas on lauatennise laud ja reketid. Hoovis on suur laud ja lõkkease. Talli taga on ujumiseks sobilik tiik koos ujumissillaga, millelt hea vette hüpata.

GARAAŽI BAAR

Talu garaaži on rajatu baarinurk, kust saab nii õlut, longerot kui ka peenemaid napse ja kokteile. Baarmanniks on talu peremees, kes hobi korras on läbinud Eesti Baarmannide Assotsiatsiooni koolituskeskuses baarmannide algkursuse. Teab mis profiks ta end ei pea kuid suur huvi ja täiendatud teadmised lubavad segada häid ja huvitavaid kokteile pea igale maitsele.

Kus juures eriline nõrkus on tal džinnide vastu, neid leidub baarikapis enamasti üle kahekümne erineva. Huvi korral on võimalik tellida džinni koolitus, mis mõnusasti täidab tubli tundi paar aega ning annab hea tuju ning sumina.

VÕÕRUSTAJA

Talu perenaine ja/või peremees on alati kättesaadavad ning aitavad igas küsimuses. Vajadusel organiseerime kohaletuleku, valmistame toitu või aitame sisustada vaba aega.

 
Põldotsa Gurmee on pereettevõtte, mille põhitegevusala on vinnusnäkkide tootmine eestimaisest maheveise lihast:
 
1. Vinnutatud eestimaine veiseliha 50 g
Kasutame ainult Eestis kasvatatud veise sisetüki liha. Liha lõigutakse hoolikalt käsitsi ning maitsestatakse salaretsepti järgi. Lihatükid lebavad maitsemarinaadis päeva paar, mille jooksul liha mitmeid kordi masseeritakse. Seejärel toimub liha vinnutamine.
2. Vinnutatud eestimaine veiseliha TULIPIPRAGA 50 g
Kasutame ainult Eestis kasvatatud veise sisetüki liha. Liha lõigutakse hoolikalt käsitsi ning maitsestatakse salaretsepti järgi. Lihatükid lebavad päeva paar maitsemarinaadis, mis on teravastatud maailma kangeima tšilli, Carolina Reaper’iga. Liha masseeritakse marinaadis mitmeid kordi. Seejärel toimub liha vinnutamine. 
3. Vinnutatud silgu filee 75 g
Läänemere kaluritelt saadud räim fileeritakse. Räime filee pannakse paariks päevaks kergesse soola ning seejärel vinnutatakse. Tulemuseks on õrnalt soolaka maitsega räime snäkk, mis sobib ideaalselt nii muidu nosimiseks kui ka õlle peale ja alla. 
4. Vinnutatud marinaadiräim 75 g
Läänemere kaluritelt saadud räim fileeritakse. Seejärel räimefilee marineerub klassikalises äädika-sibula marinaadis ning vinnutatakse. Tulemuseks on soolakas, kergelt äädikahapuka maitsega räime snäkk, mis sobib ideaalselt nii muidu nosimiseks kui ka õlle peale ja alla. 
5. Vinnutatud veiniäädikaräime filee 75 g 
Läänemere kaluritelt saadud räim fileeritakse. Räimefilee marineerub veiniäädika marinaadis ning kala vinnutatakse. Tulemuseks on soolakas, kergelt veiniäädika maitsega räime snäkk, mis sobib ideaalselt nii muidu nosimiseks kui ka õlle peale ja alla. 
6. Vinnutatud vürtsikilu 50 g
Läänemere kalurite püütud kilu puhastatakse, saadakse kilurümp. Kilurümp pannakse spetsiaalse vürtsiseguga laagerduma. Peale vürtsikilude valmimist need vinnutatakse õrnal kuumusel. Tulemuseks mõnusasti vürtsine, õrnalt soolakas snäkk, mis sobib kenasti nii muidu näksimiseks kui ka õlle kõrvale ja alla. 
 
rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru