Jõeääre talu sai perenaise sõnul alguse millalgi siis, kui kolhoos laiali läks. Kuna piirkonnas muud tööd ei olnud saada, sai varasemast oma tarbeks kasvatamise hobist järsku töö. Tänaseks on sellest möödas juba kuskil viisteist aastat, kui esimest korda ise turule kauplema mindi. Esimene kasvuhoone ehitati 2004. aastal ning esimesel aastal pandi maha 300 tomatitaime, mäletab perenaine täpselt. Tänavu läks maha aga juba 4500 tomatitaime. Alustatigi tomatite, kurkide ja lillede kasvatamisest ning kõik on järjest suuremaks kasvanud. Looma kasvatamise etapidki on talus läbi käidud. On olnud nii pullid, broilerid kui sead.
Igal aastal pannakse maha tomatit, kurki, kartulit, kabatšokki, kõrvitsaid, peete, porgandeid, kaalikaid, kapsaid, lill- ja nuikapsaid. Hiljem tehakse kapsast ka hapukapsast. Hilissügisest kuni kevadeni on hapukapsas ikka päris kõva müügiartikkel. Lisaks on veel oad ja herned, kuid kartul on ikka põhiline. Kasvatatakse ka kõiki salatilisi, lisaks tilli ja sibulat. Kevaditi müüakse ka palju erinevaid lilletaimi.
Kogu suure põlluga tegelevad peremees Urmas ja perenaine Laivi kahekesi. Lisaabijõudu tuleb võtta peamiselt kartuli panemise ja võtmise ajal, siis, kui on vaja teha palju füüsilist tööd. Tulevikuplaanide osas on piir ees, laienema ei hakata, eesmärk on hoida kvaliteeti. Perenaine ütleb, et Ehtsa Talutoidu märk toob neile uhke tunde: “Klientuur on juba nii välja kujunenud, et teatakse hästi, mida meie käest saab, aga iseendal on tänu märgile uhkem tunne küll.”