Kuidas on läinud Viinamärdi talul?

Kuidas on läinud Viinamärdi talul?

 

Talvist Tartumaad külastades käisime külas ka Ehtsa Talutoidu ja Agroturismi liikmel Viinamärdi talul. Uurisime  Viinamärdi talu perenaiselt Annemari Polikarpuselt kuidas on neil aasta möödunud ning kas ja kuidas on kriisiaeg neid mõjutanud.  Peale möödunud aasta kokkuvõtmist uurisime ka uue aasta plaanide ning mõtete kohta. 

Külastusest valmis ka vahva pildigalerii.

 

“Piirangute aeg on meid, nagu ka teisi väiketootjaid, mõjutanud oluliselt.

Kui eelmisel kevadel koroona Eestisse jõudis ja eriolukord välja kuulutati, langes suurem osa HoReCa sektorit ära ja ega see praeguseks samale tasemele tagasi veel jõudnud pole, kuigi suvel oli olukord siiski enam-vähem okei. Meie lükkasime kevadel kiirelt käima e-poe. Kas ja kuna me ilma koroonata e-poe avanud oleks, ei tea.

Suvel-sügisel said hoo sisse agroturismi teenuse pakkumine, sest muidu välismaal puhkavad kaasmaalased hakkasid hoogsalt kodumaad (taas)avastama, novembris-detsembris kui koroonaviirus jälle laialt levima hakkas langesid paraku ära paljud varasemalt kokku lepitud grupikülastused.

Suvi möödus selles mõttes rahulikult, et laatasid praktiliselt polnud. Meie asendasime laadad pop-up talupoe päevadega, mis klientide poolt väga hästi vastu võeti ja kindlasti plaanime nendega ka sellel suvel jätkata.

Tootearenus oli meil läinud aastal väga viljakas, tulime turule lambapiimajogurtite ja -gelatoga, mõlemad on klientidelt väga positiivset vastukaja saanud.

Koroonakriis on õpetanud, et tuleb olla paindlik, leidlik ja kiiresti reageeriv. 

Meie plaanid alanud aastaks on pakkuda jätkuvalt kõrge kvaliteediga maitsvaid, kodumaiseid tooteid.

Kuna me näeme agroturismis suurt pontentsiaali, siis kindlasti jätkame selle kõrvalteenuse arendamist ja populariseerimist.

Üldiselt tuleb rõõmuga tõdeda, et tarbijad on kriisi ajal järjest rohkem avastanud ja hindama hakanud kodumaist toodangut ning loodame, et see tendents jätkub ka sel ja järgnevatel aastatel!”

 

rulli tagasi algusesse
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru